Aktiviteter

 

Kommende arrangementer i 2023

RECEPTION

Mandag d. 4. december, kl. 19.00 i lokale 2 på Jegerup Skole
Hermed inviteres medlemmer af foreningen samt særligt indbudte til reception for udgivelse af årsskriftet for 2023. Vi glæder os til at vise, hvilke artikler årsskriftet indeholder. Ellen Petersen og Ole Aalling vil fortælle om de enkelte artikler og arbejdet med årsskriftet. Ligeledes vil de der har bidraget også komme med indslag. Foreningen er vært ved et glas vin og en kop kaffe. Vi glæder os til at se jer. Vel mødt. 

Afsluttede arrangementer i 2023

FILMFREMVISNING

Tirsdag 3. oktober 2023 kl. 19.00: Jørgen Skovrup fra Sommersted har knoklet som en hest hele foråret og produceret filmen “Gamle billeder fra Sielskier, Kjestrup og Jägerup“. Der kan derfor ses frem til en enestående oplevelse, hvor vi kommer på en historisk flyvetur hen over det meste af sognet med fotos fra 1928 og 1956 på storskærm. Filmen vises i lokale 2 på Jegerup Skole. Der serveres kaffe og lækre kager bagt af bestyrelsen. Pris pr. deltager: kr. 30,-. Betal gerne ved tilmelding på mobilepay 8095VL – eller medbring kontanter. Alle er velkomne!

UDFLUGT

Torsdag 14. september 2023, klokken 18:00 Lokalhistorisk Forening arrangerer en udflugt til æbleplantagen i Selskær, hvor Niel Holze Larsen og Michael Telling beretter om tankerne bag plantagen og planerne fremadrettet. Evt. gåtur i plantagen afhængig af vejret. Der serveres kølige drinks. Herefter kører vi videre til Banehuset i Sommersted, hvor Thor Hilbrecht fortæller om huset. Der er kaffe på kanden og kager bagt af bestyrelsen efterfølgende i lokale 2 på skolen i Jegerup. Pris: 30 kr.

BYVANDRING

Lørdag 13. maj 2023, klokken 10.30: Lokalhistorisk Forening arrangerer en guidet byvandring til Sommerfesten. Kl. 10.30 er der mulighed for at komme med mod vest, og man kan også vælge at komme med mod øst. Varighed ca. 1 time. Starten er ved teltet, hvor betalingen også foregår. Pris: 20 kr.

FISKEDAM OG STYLTER

Søndag 14. maj 2023, klokken 10.00-12.00: Muligt at få en ”fisk” på krogen. Det koster 20,- kr. pr. gang. Desuden vil der være mulighed for at prøve et par stylter, tøndebånd o.a. legeredskaber. Der vil være lagt en lille bane, så der kan blive en lille konkurrence på stylterne.

FORTÆLLETIME 

Torsdag 13. april 2023, kl. 19.00 i Lokale 2 på skolen: Så inviteres I igen til en fortælletime. Vi mødes kl. 19.00. Efter en kort velkomst og præsentation af aftenens fortæller hører vi, hvad vedkommende har at fortælle, og derefter serveres der kaffe og kage. Vi har inviteret Hansi Lorenzen. Han vil fortælle om sin spændende tur til Sydafrika. Prisen vil være 20,- kr. pr. person. Alle er velkomne, vi glæder os til at se Jer. Vel mødt. Bestyrelsen

GENERALFORSAMLING 

Tirsdag 31. januar 2023, kl. 19.00 i lokale 2 på skolen: Der indkaldes til ordinær generalforsamling, dagsorden iflg. vedtægterne. Efter generalforsamlingen fortæller Ellen Ghiladi om sin tur til Grønland. Foreningen er vært ved en kop kaffe og kage. Vel mødt Bestyrelsen